Мінфін: 561 млн гривень держбюджету буде спрямовано на виконання закону про столицю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: 561 млн гривень держбюджету буде спрямовано на виконання закону про столицю

Казна та Політика
115
У поточному році 561 мільйон гривень державного бюджету буде спрямовано на виконання закону про столицю. Про це йшлося на нараді у Першого віце-прем'єр-міністра, Міністра фінансів України Миколи Азарова за участю Першого заступника голови Київської міськдержадміністрації Анатолія Голубченка та Міністра економіки Володимира Макухи, повідомляє прес-служба Мінфіну.
Як зазначив Микола Азаров, бюджетні, кредитні та інвестиційні ресурси столиці необхідно зосередити навколо вирішення найзлободенніших проблем жителів Києва, зокрема, на переробці та утилізації твердих побутових відходів, поліпшенні якості питної води, побудові транспортних розв'язок й запровадженні інтелектуальних систем управління дорожнім рухом в центрі міста.
Уряд повністю підтримує киян в тому, що потрібно якомога швидше завершувати будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу та залізнично-автомобільного мосту з розв’язками.
"Ми ще в 2003 році разом з міською держадміністрацією приймали рішення про їх будівництво. Ми це обіцяли киянам. Тепер з’явилась можливість виконати цю обіцянку, забуту нашими попередниками. Будемо допомагати киянам й надалі. Якщо потрібні гарантії на отримання кредитів, то Міністерство фінансів їх надасть", - нагадав Перший віце-прем'єр-міністр.
Щодо середньострокової програми розвитку міста Києва, за словами Азарова, її головна мета - сприяти раціональному використанню всіх залучених фінансових ресурсів на фінансування програм, які мають покращити якість життя киян.
У зв’язку з цим Микола Азаров підкреслив, що більшість проблем виглядають такими, що їх неможливо вирішити, якщо кругозір управлінців обмежений кварталом чи роком. А грамотне середньотермінове планування відкриває перспективу вирішення навіть таких системних проблем, як автомобільні пробки, хоча таке вирішення потребує щонайменше 20 мільярдів гривень протягом п’яти років .
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас