В Секретаріаті президента переконані, що в уряді завівся монтср — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Секретаріаті президента переконані, що в уряді завівся монтср

Казна та Політика
228
У Секретаріаті Президента відзначили, що пропозиції Ющенко до бюджету 2007 року виявилися точними, а урядові - заниженими.
Про це на брифінгу заявив керівник Головної служби з питань соціально-економічного розвитку Олександр Шлапак.
"Секретаріат може зробити висновок, що пропозиції президента до бюджету 2007 року як з макропоказникыв, так і за соціальними стандартами виявилися точнышими, а урядові - заниженими. І справа не в тому, що "хлопчики та дівчатка" із Секретаріату Президента рахують краще Кабміну і, як виявилося, рахують краще ніж наш сивий монстр, професіонал Микола Янович", - підкреслив Шлапак.
"У нас немає бажання зловтішатися, що Акела промахнувся, проблема сьогодні не в арифметиці, а у відповідальності. Зокрема нас цікавить, яку відповідальність несе міністр праці та соціальної політики пан Папієв, що ввів в оману уряд і Верховна Рада і понад 10 мільйонів пенсіонерів у першому кварталі 2007 року недоодержали понад 800 мільйонів гривень, тобто як мінімум 26 гривень щомісяця до пенсії", - додав він.
У канцелярії Ющенко впевнені, що заробітні плати і пенсії, а також прожитковий мінімум необхідно було підняти ще під час прийняття бюджету на 2007 рік - у грудні 2006. Раніше уряд зобов'язався підняти ці стандарти, з огляду на показники макроекономічно першого кварталу 2007.
Нагадаємо, учора уряд заявив про збільшення заробітної плати та пенсії вже з 1 квітня 2007. Однак у Секретаріаті впевнені, що уряд має намір підняти ці стандарти за рахунок збільшений дефіциту держбюджету до межевих 3%, збільшуючи держборгу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас