Мінфін може надати гарантії під кредити Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін може надати гарантії під кредити Києва

Казна та Політика
71
Міністерство фінансів України може надати гарантії під кредити Києва, приваблювані на будівництво Подольско-Воскресенського мостового переходу і залізнично-автомобільного моста з розв'язками.
"Ми ще в 2003 році разом з міською держадміністрацією приймали рішення про їх будівництво (мостів). Ми це обіцяли киянам. Тепер виникла можливість виконати цю обіцянку, забута нашими попередниками. Будемо допомагати киянам і надалі. Якщо потрібні гарантії на одержання кредитів, то Міністерство фінансів їх надасть", - цитується в прес-релізі Мінфіну перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров.
Відповідно до прес-релізу, уряд вважає, що будівництво мостів потрібно завершити якомога швидше.
У прес-релізі також відзначається, що цього року 561 млн грн із державного бюджету буде спрямовано на виконання закону про столицю.
Крім того, за даними Мінфіну, у квітні уряд розгляне середньострокову програму розвитку столиці України.
Прес-служба також повідомляє, що незабаром у Києві почнуться роботи із проектування будівництва заводу з переробки відходів, сміттєспалювального заводу, розробці техніко-економічного обґрунтування будівництва другої кільцевої дороги та інших соціально значимих об'єктів столиці.
"У зв'язку із цим Микола Азаров підкреслив, що більшість проблем виглядають такими, що їх неможливо вирішити, якщо кругозір керівників обмежений кварталом або роком. А грамотне середньострокове планування відкриває перспективу рішення навіть таких системних проблем, як автомобільні пробки, хоча таке рішення вимагає щонайменше 20 млрд грн протягом п'яти років", - відзначається в прес-релізі.
Як повідомлялося, міські влада Києва планують у 2007 році здійснити випуск єврооблігацій на $250 млн. Крім того, Київська міськдержадміністрація веде переговори міжнародними банками, які знаходяться поруч, про можливості кредитування.
Відповідно до рішення Київрада, сукупні надходження в бюджет міста у 2007 році очікуються на рівні 13,465 млрд грн; витрати - 13,456 млрд грн. При цьому розмір зовнішнього боргу Києва на 31 грудня 2007 року встановлений на рівні $600 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас