Греф констатує збільшення розриву між бідними та багатими в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф констатує збільшення розриву між бідними та багатими в Росії

Казна та Політика
132
Розрив між малоприбутковими та високоприбутковими категоріями населення виріс в 2006 році в Росії до 15,3 рази з 14,9 рази в 2005 році, заявив у п'ятницю голова Мінекономрозвитку Росії Герман Греф.
Виступаючи в п'ятницю на засіданні уряду, міністр назвав проблему зростання диспропорції доходів різних категорій населення однією з головних у числі невирішених у минулому році.
Греф відзначив, що невирішеними в Росії як і раніше залишаються також проблеми співвідношення середні пенсії та зарплати, повільного зростання обробної промисловості та низька диверсифікованість економіки. Міністр нагадав, що уряд планує до кінця 2009 року збільшити розмір пенсій до прожиткового мінімуму пенсіонерів.
Він відзначив необхідність удосконалювання законодавства щодо формування накопичувальної частини пенсій і створенню професійної пенсійної системи.
"У самий найближчий час нам необхідно прийняти рішення з комплексного реформування пенсійної системи, - наголосив міністр. – В іншому випадку країна зіткнеться з істотним недофінансуванням пенсійної системи та падінням коефіцієнту заміщення (співвідношення пенсій і зарплат)".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас