Польща має намір підтримувати Україну на шляху до ЄС та СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща має намір підтримувати Україну на шляху до ЄС та СОТ

Казна та Політика
89
Польща має намір підтримувати прагнення України вступити у Європейський союз і Світову організацію торгівлі.
Про це заявив віце-спікер польського парламенту, голова польської частини Парламентської асамблеї Україна і Польща Броніслав Комаровський під час зустрічі парламентської делегації України на чолі із заступником керівника української частини Парламентської асамблеї України та Республіки Польща Сергієм Бичковим, повідомили напередодні в прес-службі Бичкова.
"Незважаючи на заяви деяких європейських політиків, Польща і надалі буде всебічно підтримувати прагнення України вступити у ЄС і СОТ", - сказав Комаровський. При цьому він відзначив необхідність більш тісного співробітництва парламентів обох країн для реалізації євроінтеграційних прагнень України.
У свою чергу народний депутат України Бичков підкреслив, що у відносинах між Україною і ЄС сторони повинні виходити на вищий рівень співробітництва, що повинен бути закладений у новій угоді між Україною і Європейським Союзом. Він також підкреслив, що польські посадові особи висловлюють однакову позицію щодо взаємин України і Польщі, зокрема, у питаннях зовнішньої політики і евроінтеграції.
Як повідомлялося, у лютому 2008 р. закінчується перший десятилітній термін дії Угоди про партнерство й співробітництво між Україною і ЄС. У цьому ж році завершується трирічний термін дії Плану дій Україна - ЄС. На думку експертів, відсутність політичної консолідації - один з основних факторів, які заважають виконанню плану дій Украина-ЄС. Також перешкодами називають нерозширення повноважень Рахункової палати, слабку боротьбу з корупцією, застарілість закону про національні меншості і неприйняття Трудового кодексу.
Слід зазначити, що ЄС почне переговори про нову угоду з Україною 6 березня 2007 року. Україна наполягає на тому, щоб у новій угоді була зафіксована перспектива її членства в цьому союзі. ЄС вирішив не визначати в документі перспективи розвитку відносин з Україною. У той же час, за словами Президента Віктора Ющенко, Україна має намір стати повноправним членом ЄС у 2017 році.
Однією з головних умов для початку переговорів про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС у Євросоюзі називають одержання згоди ради СОТ на включення України в ряди цієї торговельної організації. Україна сподівається на одержання такої згоди в першому півріччі 2007 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас