Мінбуд до 10 березня завершить розробку нових правил встановлення систем індивідуального опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінбуд до 10 березня завершить розробку нових правил встановлення систем індивідуального опалення

Енергетика
335
Міністерство будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства до 10 березня завершить розробку нових правил встановлення систем індивідуального опалення в багатоквартирних будинках. Про це на прес-конференції повідомив заступник міністра будівництва, архітектури та ЖКГ Григорій Махов.
Водночас він зазначив, що на сьогодні немає заборони на встановлення таких систем опалення, як повідомляли деякі ЗМІ. Також він заперечив думки деяких експертів, що Мінбуд лобіює інтереси організацій, які надають послуги централізованого теплозабезпечення.
Махов заявив, що позиція міністерства полягає в тому, що всі види теплозабезпечння будинків повинні мати рівні права. А регулювати цю сферу має виключно ринок. Також він вважає, що в будинках, які знаходяться на великій відстані від котелень, доцільно в першу чергу впроваджувати системи індивідуального або модульного опалення.
Також він заперечив, що системи індивідуального опалення наносять значну шкоду екології. За його словами, шкода таких котлів є набагато меншою від газових плит для приготування їжі.
В грудні 2006 р. міністр будівництва, архітектури та ЖКГ Володимир Рибак запевняв, що нові правила установки систем індивідуального опалення будуть розроблені в лютому 2007 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас