В Україні буде перший електосталеплавильний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні буде перший електосталеплавильний завод

Енергетика
238
Україна прощатиметься з мартенівськими печами – ця застаріла, екологічно шкідлива технологія виплавки сталі залишилася в світі тільки в Україні та Росії. Перший електросталеплавильний завод починають будувати в Дніпропетровській області – контракт про це підписали сьогодні трубна компанія "Інтерпайп" та італійська машинобудівна компанія "Даніелі".
Надсучасний сталеливарний комплекс спорудять 2009-го року в Дніпропетровську поблизу Нижньодніпровського трубопрокатного заводу. У світі вже давно застосовують електропечі, лише Україна та Росія ще використовують мартенівську сталь. За останні 40 років в Україні не спорудили жодного металургійного підприємства.
"Питання оновлення металургійного виробництва, враховуючи його вагу в загальній національній економіці, є для нас пріоритетом. Це питання, пов’язане з енергозбереженням, у 8 разів буде використовуватися газу менше, ніж на традиційних виробництвах", відзначив міністр економіки України Володимир Макуха.
Підписували угоду представники компаній у супроводі урядовців двох країн. У Кабінеті Міністрів кажуть, що такі проекти держава обов’язково підтримуватиме, адже це не лише зміцнює галузь, а й підвищує авторитет держави в цілому. Модернізації наявних потужностей замало, майбутнє – за принципово новими технологіями виробництва.
"Загальна вартість проекту складатиме приблизно 600 млн дол. США, сюда входять не лише постачання обладнання, не лише будівництво заводу, але й и підводка різних комунікацій, будівництво газових ліній", повідомив - засновник групи компаній "Інтерпайп" Віктор Пінчук.
"Наша компанія має великий досвід у будівництві гірничо-металургійних підприємств. Об’єктів такого рівня в Україні на даний момент немає і тому нам особливо приємно, що ви довірили таку відповідальну роботу саме нам", - зазначив голова ради директорів компанії "Danieli" Джанп’єтро Бенедетті.
Експерти металургійного ринку кажуть, що такі проекти більше наближають Україну до Євросоюзу і є першим реальним кроком до енергозбереження. Електропіч дозволить зменшити споживання газу у 8 разів.
За рік після початку роботи нового комплексу – від старих Нижньодніпровських мартенів відмовляться, і "Інтерпайп" повністю перейде на високі ливарні технології. Півтисячі нових робітників працюватимуть у менш шкідливих умовах, вдесятеро скоротяться викиди.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас