Чавес відніме нафтові родовища в іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес відніме нафтові родовища в іноземців

Енергетика
79
Президент Венесуели Уго Чавес підписав указ про націоналізацію нафтових родовищ, що знаходяться під контролем компаній з США, Франції, Норвегії та Великобританії.
"У понеділок я підписав указ про націоналізацію нафтових родовищ, що знаходяться під контролем іноземних компаній", - завив Уго Чавес, виступаючи по національному радіо в програмі "Алло, президент".
"Таким чином, закінчилася ера приватизації венесуельської нафти, і Венесуела відновила контроль над найважливішою стратегічною сферою", - сказав Чавес.
За його словами, іноземні компанії до 1 травня повинні визначитися, чи згодні вони піти на створення спільних підприємств, де б 60% акцій належали державній нафтовій компанії PDVSA, чи ні.
"Якщо вони відкинуть нашу пропозицію, то можуть іти з країни", - сказав лідер Венесуели.
Указ президента Венесуели зачепив нтереси американських компаній Exxon Mobil, Chevron й Conoco-Phillips, а також французької Total, норвезької Statoil і британської British Petroleum.
Починаючи з 90-х років вони разом з державною венесуельською компанією PDVSA проводили розвідку й видобуток нафти в басейні ріки Оріноко. Тут знахлдяться найбільші у світі запаси нафти, які оцінюються в 316 мільярдів барелів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас