"Зимовий" газ для киян буде дорожче "літнього" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Зимовий" газ для киян буде дорожче "літнього"

Енергетика
108
У наступному році кияни за газ улітку і взимку будуть платити за різними тарифами. Це сьогодні пообіцяв на колегії Київської міської державної адміністрації перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.
Він наголосив, що на сьогодні серйозно стоїть питання по сплаті за газ, що пов'язано, у першу чергу, з одноставочними тарифами. "Ми і влітку, і взимку платимо однаково за квадратний метр, і коли взимку споживається газу майже дві третини, а платимо з розрахунку одна дванадцята частина, таким чином, касовий розрив у нас зараз 110-115 млн грн, і покрити його можна тільки за рахунок кредитів", - відзначив Голубченко, якого цитує кореспондент.
Голубченко вважає, що вже наступного року Києву потрібно переходити на двоставочні тарифи. "І будемо сплачувати за енергоносії за двоставочним тарифом - узимку сплачувати за конкретниму тарифом, що споживається, а влітку будемо переходити на знижений тариф, коли немає споживання газу для подачі тепла у квартири", - наголосив він і додав, що дасть доручення столичному Управлінню цінової політики розрахувати, якими повинні бути ці тарифи взимку й улітку, і з якого місяця їх уводити.
Нагадаємо, у лютому Київрада установив нові тарифи на житлово-комунальні послуги. Зокрема, було ухвалене рішення підвищити тарифи, які діяли до 1 грудня 2006 року: на опалення й гаряче водопостачання - в 2 рази; на постачання холодною водою й водовідвід - в 1,8 рази; квартплату й утримування будинків та територій - в 1,9 рази.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас