Горбаль: Комунальні ініціативи Тимошенко можуть призвести до зростання вартості послуг ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горбаль: Комунальні ініціативи Тимошенко можуть призвести до зростання вартості послуг ЖКГ

Енергетика
136
Законопроект опозиції "Про внесення змін у Закон України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо встановлення цін/тарифів на водовідвід, централізоване опалення та водопостачання) не тільки популістські, але й можуть призвести до "постійного зростання вартості комунальних послуг", а також поділу українців не тільки за мовною, релігійною, але й тарифною ознакою. Такої думки дотримується народний депутат України, керівник Київської міської організації Партії регіонів Василь Горбаль.
Коментуючи вимогу парламентської опозиції прийняти зазначеного законопроекту, Горбаль відзначив, що на перший погляд обиватель може бути навіть обрадуваний наміром безпосередньо пов’язати підвищення тарифів з підвищенням зарплати.
"Але люди, які його готували й несли на підпис лідеру БЮТ, навіть не простежили динаміку підвищення середньої зарплати й тарифів на послуги ЖКГ. Справа в тому, що ріст зарплати українського населення в кілька разів перевищує зростання вартості комунальних послуг", - наголосив він.
Якщо доотримуватися логіки цього законопроекту, то, як заявив Горбаль, з кожним підвищенням грошових доходів українців у них повинна автоматично збільшуватися плата за комунальні послуги. Наприклад, у Києві останній раз тарифи напослуги ЖКГ підвищувалися в 1999 році, за цей час зарплата середнього киянина, за даними Мінпраці України, збільшилася в 5,5 разів.
Горбаль також зауважив, що за своєю суттю цей законопроект спрямований на посилення протистояння між Південно-Сходом і Заходом України.
"Виникне ситуація, коли українці будуть поділені не тільки за язиковою, релігійною, але й за тарифною ознакою. Але більше всіх, за комунальні послуги змушені будуть платити кияни, тому що в них найбільший в Україні рівень доходів. По моєму глибокому переконанню, тарифи на послуги ЖКГ у першу чергу повинні бути економічно й соціально обґрунтованими, не спустошуючий сімейний бюджет українських громадян і при цьому дозволяти населенню отримувати якісні комунальні послуги", - сказав депутат.
На думку Горбаля, сьогодні й мови бути не може про шаблонність у підході формування тарифів для всіх регіонів України. Система розробки тарифів на послуги ЖКГ, на його думку, повинна "ураховувати регіональні особливості, у т.ч. ступінь зношеності інфраструктури комунального господарства, вартість енергоносіїв, глибину приватизації тарифоутворюючих підприємств, якість менеджменту й т.п., але при цьому "не повинне бути значних розходжень у вартості послуг ЖКГ у різних районах однієї області".
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас