Нафта подорожчала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта подорожчала

Енергетика
126
Ціни світового ринку на нафту за підсумками торгів 21 лютого на провідних нафтових біржах підвищилися. Офіційні ціни нафтових ф'ючерсів найближчого місяця поставки склали: у Лондоні на InterContinental Exchange Futures - IPE Brent Crude - 59,35 (+1,37) дол./барр.; у Нью-Йорку на New York Mercantile Exchange - Light, Sweet Crude Oil - 60,07 (+1,22) дол./барр.
Однак напередодні протягом дня ціни на нафту знижувалися. Зниження було обумовлено очікуваннями ослаблення попиту на котельне пальне в США і можливого через тиждень-другий збільшення в країні запасів важких дистилятів.
Проте, підтримку ринку зробили очікування подальшого розвитку ситуації навколо ядерного досьє Ірану і побоювання, що зміцнилися, порушення поставок нафти з регіону Перської затоки, якщо рішення питання зажадає силових методів.
Доповідь міністерства енергетики США про стан у країні запасів сирої нафти і нафтопродуктів, що традиційно виходить у середу, буде на цьому тижні представлений у четвер. Перенесення дня публікації документа викликаний тим, що в США 19 лютого неробочий день, тому всі державні установи були закриті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас