АМКУ: "Одесаобленерго" стало на шлях виправлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: "Одесаобленерго" стало на шлях виправлення

Енергетика
158
На виконання рекомендацій Антимонопольного комітету України ВАТ "ЕК Одесаобленерго" припинило дії з ознаками зловживання монопольним становищем. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Так, монополіст врегулював розрахунки з ВАТ ПМК-15 "Дунайводбуд". Зокрема, обленерго зарахувало 8072,42 грн., неправомірно нарахованих підприємству за перевищення договірних обсягів електроспоживання, в рахунок оплати за активну електроенергію.
Як повідомлялося, "Одесаобленерго" вимагало від цього споживача виплати п’ятикратної вартості всієї спожитої за місяць енергії як за перевищення договірних обсягів. При цьому, "Дунайводбуд" не перевищувало погоджених обсягів, а порушило на кілька днів термін оплати, за що мало сплатити пеню.
"Цього разу монополіст схаменувся вчасно, не чекаючи доки Антимонопольний комітет порушить справу та застосує фінансові санкції. Маю надію, що висновки, які з цієї ситуації зробило керівництво компанії, позначаться на подальшій діяльності обленерго, яке має працювати виключно в правовому полі", - зазначив Голова Комітету Олексій Костусєв.
Як відомо, у 2005 році Комітет оштрафував ВАТ "ЕК Одесаобленерго" за аналогічне порушення на 100 тис. грн. Штраф було сплачено до державного бюджету.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас