Відбулася спільна нарада ДПА України та Мінвуглепрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відбулася спільна нарада ДПА України та Мінвуглепрому

Енергетика
110
Стан розрахунків підприємств вугільної промисловості з бюджетами усіх рівнів розглядався на спільній нараді Державної податкової адміністрації України та Міністерства вугільної промисловості України, що відбулась 20 лютого 2007 року у ДПА України. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба ДПА України.
"Рівень фінансової та податкової дисципліни на підприємствах вугільної промисловості істотно відстає від інших галузей паливно-енергетичного комплексу, промисловості, зв’язку, будівництва, транспорту. А від рівня сплати платежів до бюджету залежить економічна стабільність та розвиток нашої держави", – зазначив голова ДПА України Анатолій Брезвін, відкриваючи нараду.
Як повыдомляється, у звітному році загальний обсяг податкових нарахувань до державного бюджету порівняно з 2005 роком збільшився майже на 160 млн грн, або на 7,4 відсотка при загальному збільшенні видобутку вугілля на 2,9 відсотка та зростанні рівня розрахунків споживачів вугілля. Зросла також і сплата податків живими коштами на 88,3 млн грн, або на 6,1 відсотка.
Разом з тим, рівень розрахунків з бюджетом залишається незадовільним. А в минулому році він навіть знизився на 0,7 відсотка порівняно з 2005 роком і складає 66,1 відсотка, в той час як в цілому по паливно-енергетичному комплексу він досягає 88,3 відсотка.
Загальна сума податкового боргу вугільників перед державним бюджетом, що залишилась несплаченою та нерозстроченою, станом на 1 лютого 2007 року перевищує 1,138 млрд грн, що приблизно складає 10 відсотків усіх боргів, накопичених платниками податків України.
Серед факторів, які впливають на стан розрахунків вугледобувної промисловості з бюджетом, – застосування окремими підприємствами схем мінімізації платежів, говориться в повідомленні.
Анатолій Брезвін закликав присутніх до спільного вирішення проблем вугільної галузі.
"Нам не потрібні додаткові штрафи та кримінальні справи. Потрібно налагоджувати партнерські відносини. А вони реальні лише тоді, коли керівник підприємства робить все можливе, щоб підняти рівень податкової та платіжної дисципліни", – наголосив Голова ДПА України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас