Яценюк: Діє тіньова схема приватизації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Діє тіньова схема приватизації ГТС

Енергетика
140
В Україні продовжує діяти тіньова схема приватизації газотранспортної системи, заявив перший заступник глави Секретаріату Президента Арсеній Яценюк.
Він відзначив, що сьогодні в Україні існує "абсолютно чітке монопольне утворення в електроенергетичному секторі".
"Проблематика демонополізації цієї галузі настільки невідкладно сьогодні стоїть і підсилюється тим, що, на жаль, продовжує діяти схема тіньової приватизації газотранспортної системи", - сказав Яценюк.
Він підкреслив, що мова йде не про магістральну систему, "оскільки вона вже перебуває у фактичній оренді російського Газпрому на 5 років з фіксованою ставкою з транзиту".
У той же час Яценюк відзначив, що в Україні "відбувається повзуча скупка підприємств, що поставляють енергетичні ресурси, і одержання доступу до платоспроможних споживачів, а саме фізичній та юридичній особам".
"Таким чином, мова йде про взяття ГТС під контроль опосередкованим шляхом", - заявив Яценюк.
"Основне питання зараз - як реалізовувати енергетичну стратегію. Не можна починати розмова про обмін активами, не розуміючи, що взагалі відсутня енергетична політика як така - як на колишньому пострадянському просторі, так і у ЄС", - сказав Яценюк, підкресливши, що "обмін активами або будь-яких інших химерних угоди вже є наслідком створення єдиної енергетичної політики, а ніяк не її передумовою".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас