БЮТ підтримав облгази у боротьбі з РосУкрЕнерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ підтримав облгази у боротьбі з РосУкрЕнерго

Енергетика
171
Представники Блоку Юлії Тимошенко сьогодні взяли участь в акціях протесту трудових колективів шести газорозподільних підприємств, які проходили біля Мінпаливенерго і НАК Нафтогаз України.
Зокрема, на мітингу був присутній народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко, глава Конфедерації незалежних профспілок України Михайло Волинець.
Пояснюючи, чому БЮТ і він особисто підтримав акції протесту, Волинець заявив, що "сьогодні борги є у всіх облгазів перед постачальниками, однак міністр Бойко чомусь вирішив відібрати газорозподільні мережі у 6 облгазів, 5 з яких розташовані в Західній Україні".
Він підкреслив, що ситуація сформована навколо згаданих 6 облгазів однозначно пов'язана з тим, що РосУкрЕнерго хоче одержати контроль над регіональними газорозподільними мережами.
Волинець пояснив, що трудові колективи цих підприємств звернулися до його за допомогою. Після того, як він уважно вивчив ситуацію навколо цих облгазів, позиція Мінпаливенерго щодо них звучить вкрай непереконливо.
"У цьому випадку Бойко видав наказ передати в Газ України мережі Чернівцігазу. Однак отут виникає питання, якщо облгаз обслуговує мережі з колективом у кілька тисяч чоловік, які працюють у горах, віддалених селах і т.п., те як збирається філія Газа України обслуговувати тисячі кілометрів мережі, якщо у ньому працюють лише 32 чоловік?", - відзначив народний депутат.
За його словами, сьогодні довелося прориватися в Минтопэнерго, "щоб почати переговори, однак, на жаль, міністра Бойко не було на місці, він перебував у Москві".
Тому сторони домовилися зустрітися у вівторок при участі всіх зацікавлених сторін: НАК Нафтогаз України, Газ України, Мінпаливенерго і представники 6 облгазів.
"На цій зустрічі буду і я, - відзначив він. - Хоча розумію, що Мінпаливенерго затягує час, щоб знайти вихід із цієї ситуації у свою користь. Сьогодні вони зрозуміли, що люди готові штурмувати приміщення. Такого в Києві не було давно".
Волинець повідомив, що збирається винести це питання на рівень фракції і підкомітету з питань ТЕК.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас