Нафта тримається у 59 дол. за барель через небезпеку щодо Нігерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта тримається у 59 дол. за барель через небезпеку щодо Нігерії

Енергетика
87
Нафта підскочила у п'ятницю до $59 за барель після попереджень американського консульства в Нігерії про можливості розширення зони атак повстанців у цій країні, що є п'ятим найбільшим світовим виробником сировини, повідомило агентство Bloomberg.
У понеділок ціни знижуються на тлі прогнозів потепління на північному сході США до початку березня. Це означає, що зимовий опалювальний сезон практично підійшов до кінця, і попит на паливо буде знижуватися.
Ціна березневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) у п'ятницю виросла на $1,40 (2.4%) і склала $59,39 за барель.
Ціна березневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI в електронній системі біржі в понеділок становила на 7 ранку мск $59,20 за барель.
На думку консульства США в Нігерії, є небезпека поширення зони дії бойовиків, які нападають на співробітників західних компаній, за межі дельти Нігеру.
Нападу на співробітників іноземних компаній, головним чином працюючих у сфері нафтовидобутку, трапляються на багатому нафтою півдні Нігерії дуже часто. За останні місяці про такі акти повідомляли компанії Shell, Agip, Chevron й Total, усього за рік було викрадено близько 200 людей. Збройні групи складаються з місцевих жителів, які вимагають перерозподілу нафтових доходів на користь жителів дельти ріки Нігер.
ОПЕК, скоротивши видобуток у лютому на 0,5 млн барелів у день, вважає, що попит та пропозиція нафти на світовому ринку зараз стабільні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас