Ітера запропонувала українському Мінпаливенерго масштабну угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ітера запропонувала українському Мінпаливенерго масштабну угоду

Енергетика
336
Україна та Ітера планують масштабний енергетичний проект, заявив міністр палива та енергетики України Юрій Бойко.
"Ітера привезла досить цікавий проект видобутку шахтного метану. Для нас це дуже актуальна проблема", - прокоментував він тематику зустрічі прем'єр-міністра України Віктора Януковича із главою компанії Ітера Ігорем Макаровим.
"Ітера стверджує, що її технологія видобутку метану з вугільних шарів дозволить збільшити безпеку шахт у результаті їх дегазування, а також одержувати щорічно до 8 млрд кубометрів метану", - сказав міністр.
Бойко повідомив, що вже сформовано робочу групу, у яку запросили народного депутата від Партії регіонів Юхима Зв”ягільского, з ініціативи якого на шахті ім. Засядько реалізується подібний проект.
За словами Бойко, 15 лютого заступник міністра палива та енергетики Юлій Іоффе зв'язувався з радником Макарова, що займається цією темою.
"Вони приїдуть, і ми почнемо вже фактичне опрацювання проекту", - сказав міністр.
За інформацією, наданої Ітерою, ця технологія вже відпрацьована компанією у пілотном проекті в США.
Ітера до 2003 р. була оператором транспортування туркменського природного газу в Україну. У цей час українські компанії групи торгують газом українського видобутку в незначних обсягах.
Недавно в ЗМІ з'явилася інформація про нову можливість участі Ітери в поставках газу на Україну. Це відбулося після того, як прем'єр-міністр Віктор Янукович 12 лютого зустрівся з головою ради директорів ТОВ Ітера Ігорем Макаровим. Під час зустрічі вони обговорили основні напрямки діяльності групи в Україні і перспективи спільних проектів в енергетику.
Однак віце-прем'єр-міністр України з питань ПЕК Андрій Клюєв спростував чутки про можливу зміну оператора поставок імпортного газу в Україну - компанії РосУкрЕнерго на Ітеру. "Поки офіційні переговори ні з ким не ведуться", - сказав Клюєв.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас