ОАЄ побудують першу у Перській затоці сонячну енертростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЄ побудують першу у Перській затоці сонячну енертростанцію

Енергетика
135
В Об'єднаних Арабських Еміратах буде побудована перша у Перській затоці сонячна електростанція. Будівництво електростанції обійдеться уряду емірату Абу-Дабі в 350 млн дол. Її потужність складе 500 Мвт, передає (с) Reuters. Очікується, що сонячна електростанція буде запущена у 2009 р.
Уряд емірату збирається за рахунок нової електростанції забезпечити електрикою 10 тис. будинків, а також встановити спеціальну економічну зону для "альтернативної енергетичної промисловості", повідомив Султан ад-джабер, виконавчий директор державної Abu Dhabi Future Energy Co. "Ми не хочемо на 100% залежати від енергії, яку виготовляють за допомогою нафти та газу", - сказав він.
В еміраті Абу-Дабі зосереджено 90% всіх нафтових запасів ОАЄ.
Нагадаємо, почати будівництво першої в країні сонячної електростанції має намір також влада Китаю. Станція допоможе зменшити залежність економіки, яка розвивається, від поставок вугілля. Електростанція буде побудована на північно-заході країни, у провінції Ганьси. Будівництво станції триватиме п'ять років, і буде коштувати близько 766 млрд дол США.
Побудувати найбільшу сонячну електростанцію запланували і у Європі. Проект планується реалізувати в Португалії в 200 км до південно-сходу від Лісабона. Станція з 52 тисяч фотоелектричних модулів потужністю 11 мегаватів розташується у місті Серпа в одному із самих сонячних районів Європи. Не вимагаючи витрат на паливо та не забруднюючи атмосферу, сонячна установка в Серпі зможе забезпечити електрикою 8 тисяч будинків, при цьому на рік вона допоможе уникнути викиду 30 тисяч тонн газів, що створюють парниковий ефект, у порівнянні з електростанцією на горючому паливі такої ж потужності.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас