Чалий: Київ ніколи не пропонував обмін газотранспортних активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чалий: Київ ніколи не пропонував обмін газотранспортних активів

Енергетика
79
Українська сторона ніколи не пропонувала обмінятися газотранспортними активами Росії та України.
"Під час засідання Міждержавної комісії у Києві українська сторона піднімала питання про можливості участі українських компаній у видобутку газу та нафти на території Російської Федерації. Але при цьому не було питання про обмін активами", - заявив заступник глави секретаріату президента України Олександр Чалий в ефірі одного з українських телеканалів.
Чалий також підтвердив, що ідея створення меморандуму про співробітництво двох держав в енергетичній сфері належить російській стороні. "10 січня відбулася телефонна розмова між президентом України та президентом Російської Федерації. Під час телефонної розмови з боку Росії була пропозиція, що було б цікаво мати стратегічний документ співробітництва в енергетичній сфері - меморандум про стратегічне партнерство, у тому числі і у газових відносинах", - відзначив він.
При цьому Чалий додав, що "ця ідея була позитивно прийнята" українською стороною, оскільки між Росією та Україною "відбулося багато змін у газовому співробітництві".
За словами політика, "у документі говориться про те, що сторони декларують готовність перейти до впровадження загальних проектів в енергетичній сфері, у тому числі і за рахунок обміну активами", однак "з української сторони не було пропозиції про обмін активами".
"Можу сказати абсолютно відповідально, я можу заприсягтися в парламенті, що з боку президента України ніяких пропозицій щодо обміну активами щодо нашої газотранспортної системі не надходило", - підкреслив він.
Чалий також відзначив, що президент України Віктор Ющенко повністю підтримує закон про ГТС Україну, який набрав 6 лютого у Верховній Раді 430 депутатських голосів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас