Україна інвкестує 50 млн дол. у спільний з Литвою та Білорусією нафтовий проект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна інвкестує 50 млн дол. у спільний з Литвою та Білорусією нафтовий проект

Енергетика
256
До кінця 2007 року Україна планує інвестувати близько 50 млн. дол. у реконструкцію інфраструктури щодо прийняття нафти в рамках загального з Литвою та Бєларуссю проекту, що повинен „застрахувати” його учасників від імовірних нафтових блокад з боку Росії.
Про це повідомляє джерело, якен займає високу посаду в департаменті нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Мінпаливенерго.
Реконструювати передбачаються нафтобази та залізничні естакади з перевантаження нафти, що надходить із Литви. „перш за все, мова йде про створення резервуарного парку на Дрогобицькому, Надвірнянському і Кременчуцькому НПЗ”, - повідомив джерело в міністерстві.
Офіційно в Кабміні про подробиці проекту не розповідають. Однак у прес-службі віце-прем'єра Андрія Клюєва підтвердили, що робота над ним дійсно ведеться.
Нагадаємо, Президент Литви Валдас Адамкус учора заявив, що Литва разом з Україною та Білорусією розробляє альтернативну систему поставки нафти для того, щоб забезпечити незалежність цих країн від поставок російської сировини.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас