Білорусія підвищила тарифі на транзит російської нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія підвищила тарифі на транзит російської нафти

Енергетика
197
Тарифи на транзит російської нафти через територію Білорусії з 15 лютого підвищуються більш ніж на 30%.
Як повідомлялося раніше, відповідно до постанови Мінекономіки Білорусії, з 15 лютого тариф РУП "Гомельтранснафта "Дружба" на послуги із транзиту нафти по маршруті "Унеча (Високе)-Адамова застава" (у напрямку Польща-Німеччина) підвищений на 35% до $3,5 (без ПДВ) за прокачування 1 тонни. На маршруті "Унеча (Високе)-Броди" розмір тарифу збільшений на 31,6% до $1,5 за прокачування 1 тонни.
За даними фахівців, у результаті підвищення в середньому питомий тариф на прокачування нафти через територію Білорусії складе $0,6 за 1 тонну/100 км, що відповідає внутріросійському рівню.
Для Новополоцького РУП транспортування нафти "Дружба" (у балтійському напрямку) тариф за маршрутом "Високе-Полоцьк- "Вентспілс Нафта", "Високе-Полоцик-"Мяжейку Нафта" і "Высокое-Полоцьк "Мяжейкю Нафта" (для термінала Бутінге) тариф складе $2,96 за тонну. За маршрутами "Невель-Полоцьк-"Вентспілс Нафта", "Невель-Полоцьк- "Мяжейкю Нафта" і "Невель-Полоцтк-"Мяжейкю Нафта" (для термінала Бутінге) - $1,26 за тонну.
До набрання чинності документу тариф на прокачування 1 тонни нафти за маршрутом від кордону РФ у напрямку Польща-Німеччина становив $2,6, у напрямку України - $1,14. Ці тарифи не змінювалися з 1995 року.
Через Білорусію щорічно транспортується до 80 млн тонн російської нафти, в основному чере "Гомельтранснафта "Дружба". Через Новополоцькій "Дружбі" транзит не здійснюється із серпня 2006 року у зв'язку із припиненням прокачування нафти в Литву через аварію на російській ділянці нафтопроводу.
Довжина нафтопроводу РУП "Гомельтранснафта "Дружба" становить 1,9 тис. км у напрямку Польщі і Німеччини, а також України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас