АМКУ: Ми не погоджуємо і не затверджуємо комунальних тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Ми не погоджуємо і не затверджуємо комунальних тарифів

Енергетика
108
Антимонопольний комітет України рекомендував Київській міській державній адміністрації забезпечити прозоре формування тарифів на житлово-комунальні послуги та рівні умови їх споживачам. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Зокрема, для забезпечення прозорості та зрозумілості складових тарифів, КМДА має розробити порядок оприлюднення цих складових споживачам. А також - порядок врахування зауважень та пропозицій територіальної громади щодо переліку комунальних послуг, їх вартості та якості, структури тарифів, норм споживання тощо.
"У ситуації протистояння киян та міської влади я хотів би чітко пояснити позицію Антимонопольного комітету. Ми не погоджуємо і не затверджуємо комунальних тарифів", - зазначив Голова Комітету Олексій Костусєв.
На його думку, це обов’язок органів місцевого самоврядування, а в перспективі - незалежного регулятора в цій сфері.
Зі свого боку, ми перевіряємо наявність порядку формування тарифів та його обґрунтованість, сприяємо створенню конкурентних умов у різних сегментах ЖКГ, говорить Костусєв. – На сьогодні в столиці такого порядку немає, і підтвердженням цього є надані рекомендації. Тож сподіваюся, міська влада із розумінням поставиться до наших вимог і кияни нарешті матимуть обґрунтовані тарифи на комунальні послуги".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас