Мінфін: Тимошенко хоче збільшити тарифне навантаження на громадян? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Тимошенко хоче збільшити тарифне навантаження на громадян?

Енергетика
334
Пропозиції пані Тимошенко щодо покращення системи нарахування тарифів плати за послуги ЖКГ означало б дуже суттєве для малозабезпечених родин підвищення (вони платили б на 5% більше, ніж передбачено чинними соціальними гарантіями). Таку заяву сьогодні зробила прес-служба Міністерства фінансів.
Висловлена Юлією Тимошенко ідея обмежити максимальний розмір комунальних платежів 20% сукупного доходу родини означає, що ситуація погіршиться для сотень тисяч найбільш незахищених сімей. Адже з 1 січня 2007 року жодна родина в Україні уже не платить за житлово-комунальні послуги більше 20% сукупного доходу.
"Ідея прив’язати тарифи до зростання середньої заробітної плати – це все одно, що призначати лікування виходячи із середньої температури хворих у лікарні. З економічної точки зору це абсурд, адже головна складова тарифів – ціни на імпортовані енергоносії аж ніяк не пов’язані з заробітною платою в Україні. А з точки зору соціальної – це пастка: адже, навіть коли можна було б знизити тарифи внаслідок, наприклад, зниження цін на енергоносії або енергозаощадження, Тимошенко пропонує все одно піднімати тарифи з ростом зарплати, який, безумовно, відбуватиметься", - говориться в повідомленні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас