На азіатській сесії вартість нафти дещо знизилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На азіатській сесії вартість нафти дещо знизилась

Енергетика
87
В азіатську сесію вартість нафти підвищувалася, опустившись напередодні більш, ніж на 2 дол. після коментарю Саудівської Аравії про те, що картелі ОПЕК немає необхідності знову скорочувати обсяг виробництва нафти.
Нью-Йоркські основні контракти, ф'ючерси на світлу нафту з поставкою ув березні, подорожчали на 6 центів до рівня 57.87 дол. за барель, тоді як напередодні в США ціна контрактів знизилася на 2.08 дол. до рівня 57.81 дол. за барель.
Контракти на нафту Brent North Sea з поставкою в березні подорожчали на 20 центів до рівня 56.80 дол. за барель.
"Ми очікуємо деяке відновлення після того, як ринок був перепроданий ... З п'ятниці ціна на нафту знизилася на 3.5%. Коментарів міністра Саудівської Аравії недостатньо для раціоналізації спаду ціни, тому сьогодні спостерігається багато покупок" - говорить аналітик компанії CFC Seymour Стів Роулес.
У вчорашньому інтерв'ю, міністр із питань нафти Саудівської Аравії Алі аль-нуаімі сказав видавництву Wall Street: "Якщо ви запитуєте, чи будемо ми вводити додаткові скорочення обсягу виробництва нафти, то я не знаю».
"Але, найімовірніше, якщо тенденція сьогоднішнього стану ринку буде тривати і ринок буде ставати усе більш і більш збалансованішим, тоді скоріш за все не буде необхідності в будь-яких змінах".
ОПЕК, члени якого провадять близько 40% світової нафти, планують провести наступне офіційне засідання 15 березня. З огляду на, що Саудівська Аравія є лідером з виробництва нафти, вона розглядається як найбільш впливовий член ОПЕК.
На останньому засіданні в грудні ОПЕК прийняла рішення скоротити обсяг виробництва нафти на 500,000 барелів на день із 1 лютого, слідом за скороченням обсягу виробництва на 1.2 млн барелів у день у листопаді.
Сполучені Штати є світовим лідером із споживання енергії і зростаючим попитом на обігрівальне паливо, викликане останнім часом незвичайними морозами, є основним чинником підвищення ціни на нафту.
За матеріалами:
CSC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас