Конфлікт вичерпано: Авіаквитки не подорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфлікт вичерпано: Авіаквитки не подорожчають

Енергетика
164
Представники компаній-авіаперевізників і компаній-заправників авіаційного палива погодили формулу розрахунку ціни на паливо.
У прес-службі Мінпаливенерго повідомили про те, що такий результат наради, що відбулося в понеділок, 12 лютого, у приміщенні Мінпаливенерго під головуванням міністрів палива та енергетики Юрія Бойко і транспорту та зв'язку Миколи Рудьковського. Учасники наради погодили ціни, за якими паливо буде поставлятися авіаперевізникам у лютому.
Базою, від якої будуть відштовхуватися при обчисленні ціни авіапалива, є міжнародні ціни (на площадці в Роттердамі), до яких будуть додаватися 6 доларів. Таким чином, у лютому авіаперевізники будуть платити за 1 тонну палива 570 доларів. При цій ціні авіаперевізники не будуть змушені збільшувати вартість квитків на авіаперевезення, а заправники забезпечать рентабельність свого бізнесу.
Передбачається, що "формульний" підхід до формування ціни найближчим часом буде зафіксований у відповідних річних контрактах. Формула враховує мінімальний рівень рентабельності авіаперевізників. Відповідно до неї ціна буде перераховуватися щомісяця відповідно до змін світової кон'юнктури.
За інформацією прес-секретаря авіакомпанії Аеросвіт Сергія Куцого, авіакомпанії і компанії-заправники домовилися залишити на 2007 рік формулу ціноутворення на авіапаливо, що діяла в 2006 році.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас