"Авіапаливний" конфлікт сьогодні не вирішиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Авіапаливний" конфлікт сьогодні не вирішиться

Енергетика
80
На даний момент невідомо, чи відбудеться сьогодні запланована зустріч робочої групи, створеної для рішення конфлікту між авіаперевізниками та постачальниками палива. Про це повідомив прес-секретар авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) Євгенія Сацькая.
За її словами, у зв'язку з наявною інформацією про відсутність Міністра транспорту та зв'язку Миколи Рудьковського нарада може не відбутися. Інформації від Міністерства палива та енергетики, що є ініціатором створення робочої групи, також немає.
У тому випадку, якщо зустріч учасників робочої групи не відбудеться, авіакомпанії будуть продовжувати заправлятися авіапаливом за "компромісною" ціною. "Заправляти нас будуть у потрібному обсязі. Це залізна домовленість. Будемо літати далі і чекати результатів рішення групи", - підсумувала Сацькая.
Нагадаємо, термін дії контрактів авіакомпаній на поставку палива минув. Однак домовленість про нові ціни на пальне дотепер не досягнута: постачальники мають намір підняти ціни на пальне на 20-25%, у той час як авіакомпанії готові заперечувати підвищення цін у суді.
У вівторок для вироблення та проведення аналізу ринкових механізмів ціноутворення, а також "визначення прозорих формул для формування цін на авіапаливо в майбутньому була створена спеціальна робоча група. Нарада споконвічно запланована на сьогодні.
В 2006 році в аеропорті "Бориспіль" авіапаливо для компанії "Аеросвіт" поставляло ЗАТ СП "Кребо", а із січня 2007 року - ТОВ "Кребо-Авіасервіс". Поставки палива компанії МАУ в базовому аеропорті здійснювало ТОВ "Авіа Ойл".
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас