Акції Росії підскочили вслід за нафтою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції Росії підскочили вслід за нафтою

Фондовий ринок
104
Зростання цін на нафту вище 60 дол. за барель не залишає сумнівів в аналітиків у відкритті російського ринку акцій підвищенням з істотним відривом від цін учорашнього закриття. Про це повідомляють аналітики.
" Повідомлення, яке прийшло вночі, про форс-мажор на нафтовому родовищі Elk Hill у США переломило плавний хід торгів на нафтовому ринку. Сповзання котирувань нафтових ф'ючерсів змінилося різким ростом, у результаті якого протягом години вартість бареля нафти виросла на 2 дол., а ціна WTI уперше цього року перевищила позначку у 60 дол. за барель. Очевидно, що при ціні нафти, що виросла більш ніж на три відсотки у порівнянні із учорашнім рівнем, очікувати продовження зниження не варто", - сказав Станіслав Клєщев із ВТБ 24, припустивши відкриття ринку на один відсоток вище четверга.
Напередодні Індекс РТС "IRTS" знизився до 1.879,370 пункту на тлі корекції, що почалася.
У відкритті ринку з істотним "гепім" нагору впевнений і Олександр Потавин з NetTrader.ru, припускаючи, що акції нафтових компаній випередять у росту інших.
"Раптове подорожчення нафта, зіпсує сьогодні настрій аматорам коротких позицій, або як говорять на ринку: "У шортобус увійдуть контролери". Американські фондові площадки завершили вчорашній день у невеликому мінусі, але цей факт не зробить на нас сьогодні ніякого впливу", - сказав він.
Трійка Діалог виставляє котирування на 1,5-2,0 відсотка вище рівнів учорашнього закриття.
На думку Андрія Верникова з Атон-Лайн, створення Газпромом і СУЕК спільної компанії, а також учорашня зустріч глави Газпрому з послом США, де обговорювалося співробітництво в енергетичній сфері - фактори, які можуть допомогти акціям Газпрому "зрушитися з мертвої крапки" і показати сьогодні динаміку краще ринку.
"Не варто списувати з рахунків акції енергетичних компаній, які після вчорашньої корекції можуть продовжити стрімке зростання", - вважає він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас