Ющенко проти домінантів на європейському енергетичному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко проти домінантів на європейському енергетичному ринку

Енергетика
91
Президент України Віктор Ющенко сподівається, що через десять років Україна стане повноправним членом Європейського Союзу. Про це він заявив під час робочого візиту в Німеччину в ексклюзивному інтерв'ю німецькому телевізійному каналу.
"Я в це вірю, я в цьому переконаний"? - відзначив Президент. За словами Ющенко, зараз ми наголошуємо на прагматичных відносинах України з Євросоюзом у конкретних проектах і галузях, зокрема, у проектах енергетичного співробітництва.
Він відзначив, що до ЄС Україна хоче донести одне послання - найкращий стабілізаційний фактор у питанні газотранспортної системи - це формування моделі української ГТС, як частини європейського ринку.
Президент України вважає запорукою успіху в реалізації енергетичних проектів вироблення загальної стратегії між виробником, споживачем і транзитером газу.
Говорячи про європейський енергетичний ринок, Ющенко сказав, що домінантою в цій сфері не може бути воля країни, що добуває газ. Так само як і воля споживача або транзитера.
"Ми усе глибше розуміємо свою зв'язаність, тому що співробітництво на енергетичному ринку - це система колективної відповідальності", - відзначив Президент.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас