Тимошенко говорить про можливість швидкого розриву з РосУкрЕнерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко говорить про можливість швидкого розриву з РосУкрЕнерго

Енергетика
108
Для розриву угоди з РосУкрЕнерго буде потрібно не більше місяця, якщо буде політичне рішення влади. Про це заявив лідер БЮТ Юлія Тимошенко.
"Через суд можна вирішити всі питання і розірвати з РосУкрЕнерго всі контракти. І вони ще будуть віддавати Україні за все, що вони в нас взяли", - сказала Тимошенко. Підставою для розриву угод з компанією можуть бути її протиріччя з ратифікованими міждержавними угодами, вважає лідер БЮТ.
"Що таке ратифікована міждержавна угода? Це є національне законодавство, це практично рівень закону. Так дані угоди (з РосУкрЕнерго) суперечать всім позиціям, які передбачені в міждержавних угодах між Україною та Росією", - переконана Тимошенко.
РосУкрЕнерго - оператор поставок туркменського газу в Україну. Компанія була заснована в липні 2004 року для поставок туркменського газу в Україну після переговорів Москви й Києва.
Його засновниками стали російський Газпромбанк і австрійський Reiffeisenbank, що розділили акції РосУкрЕнерго нарівно. Оператор почав роботу 1 січня 2005 року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас