Білорусія готує план розробки іранського родовища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія готує план розробки іранського родовища

Енергетика
64
Іран і Білорусія готові розвивати співробітництво у нафтовій сфері, повідомив посла Ірану в Білорусії Абдольхамід Фекрі журналістам у Мінську в середу.
"Сторони прийшли до згоди, що ми можемо розвивати співробітництво в галузі розвідки та видобутку нафти, що дуже важливо для забезпечення енергетичної безпеки Білорусії", - відзначив дипломат. Зокрема, Іран запропонував Білорусії кілька своїх родовищ нафти.
"Вибір білоруської сторони впав на родовище "Джофєір", - сказав посол, відзначивши, що "очевидно білоруську сторону найбільше влаштували технічні характеристики цього родовища". У цей час "ми чекаємо від білоруської сторони бізнес-план з розвідки родовища і видобутку нафти. Якщо цей бізнес-план влаштує іранську сторону, то відразу ж буде укладений відповідний договір", - уточнив Фекрі.
За його словами, посольство Ірану в Білорусії буде сприяти тому, щоб цей договір був укладений найближчим часом.
Говорячи про можливості поставки іранської нафти в Білорусію, Фекрі сказав, що "у білоруської сторони є свій план щодо того, як надходити з нафтою, що буде добуватися за участю Білорусії".
Як повідомлялося раніше, родовище нафти Джофєір розташовано на кордоні Ірану з Іраком. За попередніми оцінками іранських експертів, його потужність складе близько 30 тис. барелів нафти на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас