Івченко: Банкрутом стапне не Нафтогаз, а УкрТрансГаз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Івченко: Банкрутом стапне не Нафтогаз, а УкрТрансГаз

Енергетика
220
Саме УкрТрансГаз постраждає від маніпуляцій навколо газового питання, - про це в інтерв'ю журналістам заявив екс-голова Нафтогаза України Олексій Івченко.
На його думку, до цього можуть привести дві причини.
По-перше, відповідно до розпорядження міністра палива та енергетики Юрія Бойко, УкрТрансГаз буде купувати технологічний газ не в НАК Нафтогаз України, а в УкрГазЕнерго за ціною 130 доларів.
Тим часом "за транзитною ставкою 1,6 ціна технологічного газу забита на рівні 95. Джерел покриття цієї різниці в УкрТрансГазу немає", - відзначив він.
Крім того, Івченко навів як приклад постанова, прийняту 12 січня Мінпаливенерго, відповідно до якого за транспортну роботу гроші будуть одержувати не УкрТрансГаз і не облгази, а УкрГазЕнерго.
"І це ще один з механізмів зробити УкрТрансГаз боржником перед УкрГазЕнерго, який, я думаю, у найближчі місяці подасть до суду на УкрТрансГаз. Нескладно здогадатися, що ми суди програємо, тому за борги в УкрТрансГаз буде відібране майно. Нагадаю, що ГТС перебуває на балансі цієї компанії, тому логічно буде допустити, яке саме майно буде віддане УкрГазЕнерго.
Напередодні Верховна Рада прийняла в цілому закон про заборону на операції з газотранспортною системою.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас