Мінфін: Компенсація за газ проводитиметься вчасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Компенсація за газ проводитиметься вчасно

Енергетика
81
Розрахунки з компенсації НАК "Нафтогаз України" різниці у цінах на природний газ імпортного походження, що буде поставлятися для підприємств комунальної теплоенергетики, тобто, опосередковано споживається населенням, будуть проводитись вчасно. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба Міністерства фінансів.
Це передбачено у підготовленому Міністерством фінансів проекті постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку перерахування у 2007 році компенсації Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу та його реалізації суб’єктам господарювання на виробництво теплової енергії, яка споживається населенням".
Як повідомляє відомство, механізм реалізації зазначеного Порядку передбачає проведення в одноденний термін розрахунків НАК "Нафтогаз України" з погашення податкової заборгованості до спеціального фонду державного бюджету та здійснення видатків із спеціального фонду на компенсацію Компанії різниці між цінами.
Треба зазначити, що таким чином не встановлюються різні ціни для різних учасників ринку, а відбувається компенсація до ринкових цін коштами бюджету у такій соціально чутливій і життєво необхідній сфері, як виробництво теплової енергії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас