"Газпрому" ніде зберігати газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпрому" ніде зберігати газ

Енергетика
255
Російський "Газпром" має намір створити спеціалізовану компанію "Газпром ПГС", у якій будуть консолідовані активи підземного зберігання на території Росії. Про це йдеться в "Програмі робіт на 2005-2010 роки по підземному зберіганню в Росії".
Як повідомляє прес-служба "Газпрому", серед стратегічних цілей компанії - розширення мережі підземних газових сховищ (ПГС) за кордоном для зберігання російського газу з метою "підвищення надійності й гнучкості експортних поставок газу, розширення участі в спотовому ринку".
Також програма передбачає підтримку досягнутого рівня потужностей російських ПГС за рахунок проведення реконструкції та заміщення морально й фізично застарілих потужностей, прискорена нарощування добової продуктивності російських ПГС за рахунок розширення діючих і будівництва нових ПГС, а також забезпечення потужностями ПГС дефіцитних регіонів Росії та оптимальний розвиток системи ПГС разом з розвитком єдиної системи газопостачання (ЄСГ), синхронізацію режимів експлуатації ПГС і магістрального транспорту газу.
У той же час на черговому засіданні Ради директорів "Газпрому" не було прийнято конкретного рішення щодо розвитку системи ПГС. Зокрема, Раду директорів тільки взяв до відома інформацію про стратегії "Газпрому" в галузі підземного зберігання газу й визначив розвиток підземного зберігання газу як один із пріоритетних напрямків інвестиційних програм суспільства.
За матеріалами:
Деловая Неделя
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас