Янукович: ГТС залишиться у власності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: ГТС залишиться у власності України

Енергетика
133
Українська газотранспортна система була і залишається в державній власності, заявив під час засідання урядового комітету з питань правової політики, оборони, міжнародного співробітництва і європейської інтеграції прем'єр-міністр Віктор Янукович.
"Зараз я чую питання, що українська газотранспортна система перебуває в полі зору обговорення урядом цього питання, наприклад, з Росією. Тому я ще раз хочу підтвердити, що українська газотранспортна система залишається у власності України, у державній власності, і вона не підлягає будь-яким змінам. Я неодноразово робив такі заяви, говорили про це члени уряду. Це також наш пріоритет, пріоритет нашої політики", сказав прем'єр.
При цьому він відзначив, що ціна на енергоносії для уряду є "ключовим питанням" внутрішньої політики, а спекуляції політиків навколо цієї теми завдають шкоди Україні на міжнародному рівні.
"Ми добре розуміємо, що цінова політика держави на внутрішньому ринку - це не тільки питання економіки, але й соціальної політики нашої країни, тому що від цього залежать і тарифи на житлово-комунальне господарство, від цього залежить плата населення за опалення. Тому ця робота вимагає ще більшої концентрації зусиль всіх галузей влади навколо рішення цих питань. І я хотів би сказати, що будь-яка спекуляція з боку політичних сил навколо цих питань приносить країні тільки шкоду", сказав він.
Янукович відзначив, що питання транзиту енергоносіїв через територію України повинен стати предметом обговорення на рівні Міждержавної комісії Ющенко-Путін.
При цьому прем'єр підкреслив, що обговорення цих питань повинне бути максимально прозорим. Більше того, відзначив прем'єр, якщо буде потреба дане питання повинен обговорюватися також у парламенті та одержати відповідну "політичну оцінку".
Нагадаємо, 1 лютого Віктор Янукович заявив про те, що допускає передачу активів української газотранспортної системи (ГТС) в обмін на паритетну участь газодобувних активів Росії.
У той же час, Владимир Путін заявив, що Україна має намір запропонувати повернутися до ідеї створення газотранспортного консорціуму шляхом обміну частки в українських газопроводах, якими російський газ експортується в Європу, на доступ до видобутку газу в Росії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас