Рудьковський і Бойко у вівторок будуть вирішувати що робити з авіакомпаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рудьковський і Бойко у вівторок будуть вирішувати що робити з авіакомпаніями

Енергетика
167
Глави Міністерства транспорту та зв'язки і Міністерства палива та енергетики України 6 лютого обговорять шляхи дозволу конфліктної ситуації навколо поставок палива для авіакомпаній в 2007 році, повідомив журналістам міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський.
"Щоб знайти оптимальну форму дозволу цієї проблеми на тривалий період і висновки контракту на весь 2007 рік, ми домовилися з міністром палива та енергетики ще раз провести спільне засідання у вівторок", - цитує міністра прес-служба транспортного відомства.
За словами Рудьковського, Україні необхідно мати альтернативні поставки пально-мастильних матеріалів. "Ми повинні створювати реальні умови для конкуренції", - сказав він.
Як повідомлялося, конфлікт провідних авіаперевізників, що базуються в аеропорті "Бориспіль", з компаніями-постачальниками палива виник наприкінці 2006 року. Авіаперевізники обвинуватили паливозаправників у зловживанні монопольним положенням, що виражається в спробі необґрунтовано підвищити ціни на авіапаливо на 20-25%.
У результаті контракти на поставку палива на лютий не були підписані. Зокрема, авіакомпанія "Аеросвіт - Українські авіалінії" з 1 лютого призупинила заправлення в базовому аеропорті "Бориспіль".
"Аеросвіт" і "Міжнародні авіалінії України" 1 лютого досягли домовленості з постачальниками палива про поновлення поставок з вечора четверга до понеділок, 5 лютого, включно. Паралельно ухвалене рішення про те, що Державна авіаційна адміністрація та Мінтрансзв”язку України будуть координувати з іншими міністерствами та відомствами процес вирішення тих проблем, про які заявили в ході переговорів паливнозаправних компанії.
У той же час постачальники палива не визнають наявність конфлікту. На їх думку, причиною суперечки є неврегульованість питання відшкодування ПДВ, що приводить до нарощування заборгованості держави перед компаніями, і бажання авіакомпаній перекласти цю проблему на їх плечі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас