Україна і Казахстан підписали низку угод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Казахстан підписали низку угод

Енергетика
164
Президент України Віктор Ющенко та президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у п'ятницю в Києві підписали план дій Україна-Казахстан на 2007-2008 р.
Підписання відбулося в рамках візиту Назарбаєва в Україну.
Документ припускає проведення на високому організаційно-змістовному рівні року Казахстану в Україні в 2007 році і року України в Казахстані у 2008 році.
План дій також припускає активізацію співробітництва в паливно-енергетичному комплексі, зокрема, щодо будівництва об'єктів електроенергетики, реалізації проектів розвитку нафтопроводів, участі в розробці нафтогазових родовищ.
Крім того, Кабінет міністрів України та уряд республіки Казахстан підписали протокол про внесення змін в угоду між урядами обох країн про співробітництво з поставок казахської нафти в Україну і її транзит через територію України від 1 червня 2004 року. Протокол підписали міністр палива та енергетики України Юрій Бойко і міністр енергетики та мінеральних ресурсів республіки Казахстан Бактікожа Ізмухамбетов.
Протокол припускає обмін інформацією про обсяги поставок нафти та пропускних можливостей, а також про можливості здійснення спільної діяльності з реалізації проекту будівництва нафтопроводу "154-й кілометр нафтопроводу Снєгірьовка-Одеса-Південний довжиною 52 км для поставки казахстанської нафти до Чорного моря.
Крім того, підписані також угоди між Львівською обласною державною адміністрацією та акіматом Мангістауської області республіки Казахстан про торгово-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво. Угода підписали глава Львівської облдержадміністрації Петро Олійник і якім Мангістауської області Кримбек Кушербаєв.
У рамках візиту Назарбаєва також планувалося підписання протоколу про взаємодію між урядами України та Казахстану на переговорах про приєднанню до Світової організації торгівлі (СОТ), положення якого припускали, що у випадку вступу однієї із країн у СОТ раніше іншої, вона буде сприяти як можна якнайшвидшому приєднанню іншої до СОТ. В анотації до документа вказувалося, що протокол планується до підписання у випадку досягнення сторонами згоди щодо його змісту.
Крім того, до підписання готувався міжурядовий протокол про поетапне скасування вилучень із режиму вільної торгівлі, однак він не був підписаний з невідомих причин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас