Карпачева заявляє про порушення прав людини у сфері комунальних тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карпачева заявляє про порушення прав людини у сфері комунальних тарифів

Казна та Політика
160
Народний депутат від фракції Партії регіонів, екс-уповноважений ВР з правах людини Ніна Карпачева направила прем'єр-міністру Віктору Януковичу подання «Про порушення конституційних прав громадян на належний рівень життя у зв'язку з ростом цін і тарифів на житлово-комунальні послуги». Про це повідомили в прес-службі фракції Партії регіонів.
Карпачева констатує, що державне регулювання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, як того вимагає чинне законодавство, дотепер не забезпечене. У першу чергу, відзначає вона, це стосується вимог Закону «Про житлово-комунальні послуги» відносно випередження зростання доходів населення над ростом цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.
Карпачева відзначає, що залежно від регіону проживання, людям доводиться за однакові обсяги і якість послуг платити суми, які відрізняються в кілька разів. «Для жителів столиці 1 кв. м опалювальної площі коштує 2,2 грн, а для споживачів Ужгорода - 5,1 грн. За кубометр холодної води киянам та ужгородцям доводиться платити відповідно 1,6 і 3,4 грн», - відзначає народний депутат. При цьому вона відзначила, що в листопаді-грудні 2006 року середня заробітна плата в Києві майже вдвічі перевищувала рівень зарплат жителів Ужгорода.
Карпачева вважає, що наведені факти свідчать про порушення конституційного принципу рівності прав громадян за ознаками місця проживання, що установлене ст. 24 Конституції України, і можуть розцінюватися як дискримінація за цензою осілості.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас