Кабмін не підтвердив переговори з Газпромом про повернення до старого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін не підтвердив переговори з Газпромом про повернення до старого

Енергетика
125
Ніякої офіційної інформації про переговори Кабміну з "Газпромом" про повернення до старих схем розрахунку за транзит газу на цьому етапі немає. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра Андрія Клюєва.
Напередодні була поширена інформація про переговори уряду з російським "Газпромом" про повернення до газових угод 2002-2004 років, посилаючись на виступ Клюєва на економічному форумі в Брюсселі.
У прес-службі віце-прем'єра сам факт таких переговорів не підтвердили, однак і не спростували. Але помітили, що стаття з'явилася ще до від'їзду Клюєва в Брюссель.
Експерти й раніше припускали, що уряд Януковича може запропонувати Росії відновити розрахунок за транзит газом, а не грошима. Так політолог Андрій Єрмолаєв уважає, що такі переговори в майбутньому можливі. За його словами, повернення до старих схем розрахунків – це рішення політичне й тягне за собою перегляд схем постачання, тобто співробітництва з "РосУкрЕнерго", а також перегляд ціни.
Однак, щодо ціни "позиція Газпрому на сьогодні однозначна, вони будуть зберігати ціну 230 і можливі преференції лише найближчим союзникам, таким як Бєларусь".
Разом з тим екс-глава підкомітету Верховної Ради з питань газової промисловості Олексій Гудима виключив можливість повернення до старої схеми розрахунків. За словами Гудими, заяви Клюєва можна трактувати як "дешевий популізм".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас