Клюєв не підтверджує переговори з Газпромом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв не підтверджує переговори з Газпромом

Енергетика
122
Ніякої офіційної інформації про переговори Кабміну з Газпромом щодо повернення до старих схем розрахунку за транзит газу на даному етапі немає, повідомляє прес-служба віце-прем'єра Андрія Клюєва.
Напередодні українські ЗМІ повідомили про наміри уряду переглянути газові домовленості з Росією. Інформацію про переговори уряду з російським Газпромом щодо повернення до газових угод 2002-2004 років поширили деякі ЗМІ, посилаючись на виступ Клюєва на економічному форумі у Брюсселі.
У прес-службі віце-прем'єра сам факт таких переговорів не підтвердили, однак і не спростували. Але відзначили, що стаття з'явилася ще до від'їзду Клюєва в Брюссель.
Експерти і раніше допускали, що уряд Януковича може запропонувати Росії відновити розрахунок за транзит газом, а не грішми.
Такі переговори у майбутньому можливі, сказав політолог Андрій Єрмолаєв. За його словами, повернення до старих схем розрахунків є рішенням політичним і спричиняє перегляд схем поставки, тобто співробітництва з РосУкрЕнерго, а також перегляд ціни.
Однак, "щодо ціни позиція Газпрому на сьогодні однозначна, вони будуть зберігати ціну 230 і можливі преференції лише найближчим союзникам, таким як Бєларусь", - говорить експерт.
У той же час екс-голова підкомітету Верховної Ради з питань газової промисловості Олекса Гудима виключив можливість повернення до старої схеми розрахунків. За словами Гудими, заяви Андрія Клюєва можна трактувати як "дешевий популізм".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас