Тимошенко: Подальше зростання тарифів може привести до банкрутства "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Подальше зростання тарифів може привести до банкрутства "Нафтогазу"

Енергетика
149
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко застерігає, що якщо процес підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги не буде зупинений, то національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" може потрапити в руки неукраїнських власників.
"Якщо ми сьогодні не призупинимо цей процес (зростання тарифів), то одержимо як банкрут НАК "Нафтогаз", у результаті чого компанія потрапить у руки абсолютно неукраїнських власників", - сказала Тимошенко на прес-конференції у Києві.
Вона підкреслила, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні не обґрунтовані. За її словами, підвищення тарифів є елементом, що загрожує національної безпеки України.
Тимошенко нагадала про намір блоку провести роботу з визначення обґрунтованості тарифів, і "це буде означати їх істотне зниження".
На її думку, "корупційні комерційні структури", що мають відношення до комунальних підприємств, скористалися ростом цін на газ і значно підвищили тарифи. "Ми із цим будемо боротися і зможемо знизити (тарифи)", - підкреслила вона.
Тимошенко також відзначила, що як тільки до влади в Україні прийде нові сили, ніяких монополій на поставку газу не буде. "Я впевнена: як тільки прийде, а я думаю, що це станеться незабаром, нова влада в Україні, ніяких "РосУкрЕнерго", ніяких монополій в Україні не буде", - сказала Тимошенко.
Вона нагадала, що енергетична стратегія, розроблена ще її урядом до 2030 року, має на увазі максимальну диверсифікованість поставок енергоресурсів. "Шляхи є, інструменти є, українські політики цим не користуються свідомо", - вважає Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас