ФДМ планує виставляти на фондових торгах акції енергокомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ планує виставляти на фондових торгах акції енергокомпаній

Енергетика
109
Після прийняття Кабінетом міністрів України постанови про перелік підприємств, які підлягають продажу у 2007 році, пакети акцій енергокомпаній, які є у цьому споску, будуть виставлені для продажу на фондових біржах. Про це голова Фонду держмайна (ФДМ) України Валентина Семенюк повідомила в інтерв'ю журналістам.
"Я думаю, як тільки Кабмін затвердить перелік підприємств для виставляння на біржові торги більше нічого не треба, тільки розміщення інформації на сайті ФДМ і опублікування в газеті "Відомості приватизації", - сказала вона.
Якщо Кабмін затвердить даний документ на наступному тижні, то пакети акцій енергокомпаній можуть бути виставлені на торги в середині лютого, отже "у середині березня вони будуть продані", уточнила глава Фонду.
Подані на затвердження уряду пропозиції ФДМ містять не тільки підприємства, які будуть виставлені на продаж у 2007 році, але й спосіб продажу, розмір пакета і строки його реалізації .
Семенюк також повідомила, цей перелік майже не відрізняється від раніше затвердженого парламентом і ветованого президентом у законі "Про перелік об'єктів права державної власності, що підлягають приватизації у 2007 році".
Як повідомлялося, відповідно до даного закону, на продаж у 2007 році планувалося виставити приналежній державі пакети акцій енергокомпаній, зокрема, "Вінницяобленерго", "Чернівціоблінерго", "Дніпроенерго", "Донецькобленерго", "Крименерго", "Волиньобленерго", "Закарпатобленерго", "Прикарпатобленерго", "Львівобленерго", "Одесаобленерго", "Полтаваобленерго" та "Харьківобленерго".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас