Азаров полегшить відшкодування ПДВ. Але не всім — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров полегшить відшкодування ПДВ. Але не всім

Казна та Політика
198
Міністерство фінансів розробило проект постанови, спрямованого на поліпшення відшкодування податку на додану вартість, передбачивши прискорене відшкодування ПДВ.
Відповідно до проекту, уряд повинне буде затвердити розроблений Мінфіном разом із ДПАУ перелік платників, на яких поширюється дія цієї постанови. Передбачуваний термін дії самої постанови - до набрання чинності податкового кодексу.
Прискорений порядок відшкодування податку на додану вартість (трохи більше місяця замість трьох) пропонується поширити на більших традиційних експортерів. Зокрема, обсяг експорту повинен становити не менш 60% від загального обсягу операцій з поставок товару за попередній календарний рік. Обсяги зовнішньоекономічної діяльності повинні бути не менш 100 млн. грн. на рік. Платник податків протягом останніх двох років не повинен мати рішень контролюючих органів про додаткові нарахування або зменшення заявлених до відшкодування сум ПДВ, а також фінансових санкцій у зв'язку з порушенням валютного законодавства.
За словами заступника міністра фінансів Тетяни Єфименко, на сьогодні підприємства заявляють до відшкодування значні суми ПДВ. А недосконала система перевірок з метою підтвердити заявлені суми приводить до створення бюджетної заборгованості, що приводить до порушення строків відшкодування. Тому Мінфін розробив такий проект постанови про введення пільгового (спрощеного) порядку відшкодування ПДВ. Документ буде винесений на розгляд урядового комітету з питань економічної політики вже на наступному тижні.
Нагадаємо, за даними Мінекономіки, торік ДПАУ відшкодувала експортерам ПДВ на суму 15 млрд. грн. (або 94,8% плану на рік).
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас