Тарифи в Криму не відповідають обгрунтованим затратам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи в Криму не відповідають обгрунтованим затратам

Казна та Політика
106
Тарифи на водопостачання в Криму не відповідають економічно обґрунтованим витратам. Про це повідомили сьогодні в прес-службі Ради міністрів Автономної Республіки Крим.
Так, у цей час тарифи для населення відшкодовують економічно обґрунтовані витрати на рівні: 70% - м. Керч, Джанкой, 60% - м. Сімферополь, 52% - м. Білогірськ, 50% - м. Євпаторія, Феодосія, Бахчисарай, 46% - м. Алушта, 42% - м. Ялта, 40% - м. Судак, 39% - м. Щелкино, 24% - м. Красноперекопськ, 20% - м. Саки.
При цьому нові тарифи у зазначених містах за рішенням місцевих рад установлені для двох груп споживачів з урахуванням перехресного субсидування. У 2006 р. тарифи для промислових споживачів через перехресне субсидування перевищували тарифи для населення на водопостачання в середньому у 19 разів, на теплопостачання - у 13 разів.
За даними Совміна АРК, за 2006 р. вартість послуг з водопостачання та водовідведення в Криму зросла на 44%, витрати з виробництва теплоенергії збільшилися на 58%. У середньому у автономії тарифи для населення на водопостачання та водовідведення зросли від 1,4 рази (м. Саки) до 4,2 рази (м. Сімферополь). На теплопостачання - від 2,0 разів (м. Сімферополь) до 3,4 рази (м. Алушта).
При цьому базові (100% від економічно обґрунтованих витрат) тарифи на теплопостачання прийняті у м. Алушта, Керч, Феодосія, Білогірськом, Червоногвардійському, Ленінському, Нижньогорскому, Первомайському, Раздольненському, Сімферопольському, Радянському, Чорноморському, Кіровськом р-нах. У м. Ялта та Судак нові тарифи для населення відшкодовують економічно обґрунтовані витрати на рівні 74%, у м. Джанкой та Євпаторія - 70%, у м. Сімферополь - 60%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас