Енергоатом і Росенергоатом продовжать співробітництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергоатом і Росенергоатом продовжать співробітництво

Енергетика
65
Російське підприємство Росенергоатом та український Енергоатом підписали угода про співробітництво на 2007 рік, повідомила прес-служба російського концерну.
Співробітництво національних операторів АЕС двох країн охоплює 18 напрямків, у їх числі безпека АЕС, науково-технічна підтримка, противоаварійне планування, підготовка персоналу, метрологія, обіг з радіоактивними відходами і ядерним паливом, що відробило, висновок енергоблоків з експлуатації.
Угода була підписана після закінченні 14-го засідання координаційного комітету Росенергоатому та Енергоатома, який пройшов у Москві 25-26 січня, говориться в прес-релізі.
"Програма співробітництва є формою партнерства та служить фактором підтримки необхідного рівня безпечної експлуатації наших АЕС", - вважає заступник технічного директора Росенергоатома Миколи Давиденко, слова якого приводить прес-служба концерну.
Співробітництво в рамках угод Росэнергоатом й Энергоатом ведуть із 2000 року.
Енергоатом експлуатує на 4 АЕС Україна 15 енергоблоків сумарною потужністю 13,8 тис. Мвт, а також є оператором Ташликської електростанції, що гідроакумулює, і Александровської гідроелектростанції.
Росенергоатом управляє всіма 10 російськими АЕС із 31 енергоблоком загальною потужністю понад 23 тис. Мвт.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас