Відновлюється Дохійський раунд переговорі СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлюється Дохійський раунд переговорі СОТ

Казна та Політика
191
Міністри торгівлі майже 30 країн миру, ті, що зібралися на економічному форумі в Давосі, у своїй спільній заяві, висловили бажання відновити переговори про лібералізацію світової торгівлі в рамках СОТ і дійти згоди.
У той же час точної дати початку переговорів названо не було, не пролунало і будь-яких нових пропозицій щодо подолання розбіжностей, які привели до припинення переговорів улітку 2006 року.
Британський прем'єр Тоні Блер заявив у Давосі, що зрив раунду був би "катастрофою", і висловив надію на досягнення компромісу. Про політичну підтримку якнайшвидшого поновлення переговорів заявили й інші світові лідери.
У рамках Дохійського раунду переговорів СОТ ведуться багатобічні консультації, мета яких лібералізувати торгівлю сільськогосподарською продукцією і деякими категоріями промислових товарів у країнах-членах СОТ.
Переговори повинні були завершитися до кінця 2006 року прийняттям пакета угод із зниження промислових тарифів, послугам, торговельним аспектам прав інтелектуальної власності, правилам СОТ щодо субсидій та антидемпінгу, а також з питань підтримки сільського господарства.
Однак у липні цей раунд було перервано на невизначений термін, оскільки члени СОТ - насамперед розвинені і ті, що розвиваються - не змогли домовитися про види лібералізації торгівлі промисловими та сільськогосподарськими товарами.
Міністр економічного розвитку та торгівлі Росії Герман Греф відзначив на форумі, що зараз саме країни, що розвиваються є двигунами процесів лібералізації світової торгівлі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас