Лукашенко анулював транзитні угоди з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко анулював транзитні угоди з Росією

Енергетика
340
Президент Білорусії Олександр Лукашенко оголосив про анулювання домовленостей з Росією, пов'язаних із транзитом нафти. Лукашенко запропонував знову перерахувати всі платежі.
"Делегація, що веде переговори, одержала від мене прямі вказівки: ті компанії, які будуть пропонувати подібні контракти за подібними цінами з прокачування нафти в Європу, будуть обкладати додатковим митом. Щоб ми могли компенсувати свої втрати понад світові ціни", - заявив він.
"Ми знаємо, де чутливі місця тих, хто спробує нас вдарити. Ми викотимо мита за трактори, холодильники, пральні машини, телевізори та інші товари", - сказав Лукашенко.
1 січня 2007 року білоруські влади ввели мито на транзит через територію республіки російської нафти. Однак Росія відмовилася її платити. Після того, як стало відомо про відбори Мінськом російського палива в рахунок погашення нових мит, Москва припинила прокачування сировини через білоруську ділянку трубопроводу.
В результаті поставки нафти в деякі європейські держави були припинені з 8 січня. Після підписання 12 січня російсько-білоруської угоди поставки нафти в Європу відновилися в повному обсязі.
23 січня 2007 року президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що зажадає від Москви грошей за оренду землі під нафтопроводами на території республіки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас