Бахчисарай повністю відключений від опалення із-за боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бахчисарай повністю відключений від опалення із-за боргів

Енергетика
204
Це перший випадок на півострові, коли через борги за газ відключили ціле місто. Головні неплатники – місцеві мешканці. Однак відповідати за всіх доведеться міському голові та "Міськтепломережі". Рада міністрів Криму вже попросила прокуратуру втрутитися в ситуацію.
Бахчисарай залишився без тепла. Котельням за борги перекрили постачання газу. Понаднормове використання блакитного палива без оплати називається крадіжкою, кажуть постачальники. У тепломережі розуміють, що порушили закон. Однак у маленькому місті, де всі знають одне одного, важко відмовити у теплі людям зі сльозами на очах. А з використаного - населення оплачує лише чверть.
Тетяна Фоменко, директор Бахчисарайського комунального підприємства "Міськтепломережа": "Руководство города и района помогают, как могут, но население не платит. Не платит, потому что знает, что если три года не платит, потом срок исковой давности проходит. Мы подаем в суды. Но что такое суд? Это 3-4 месяца, а за газ надо платить сейчас".
Серед боржників також міська міліція, суд, військкомат та державний нотаріус. Відучора всі, хто не має індивідуального опалення, сидять у холоді. Найбільше страждають пенсіонери, хоча й платять майже стовідсотково.
Ельміра, пенсіонерка: "Но я последние копейки отдаю, почему я должна за счет других сидеть в холоде? Надо что-то придумать им. Вот, например, в России штрафуют как-то, конфискуют что-то. Пускай здесь тоже это делают".
Відключення всіх без винятку – несправедливий, однак єдиний дієвий метод боротьби з неплатниками. Вмовляння результатів не дали.
Тетяна Фоменко, директор Бахчисарайського комунального підприємства "Міськтепломережа": "Машина ходит по городу. Мы предупреждали, что котельные могут остановиться за неуплату. Вчера мы уже поехали, сказали всем, что котельные отключили от поставки газа. Просим оплатить, что страдают детские сады, школы".
Наразі в Бахчисараї середньодобова температура не опускається нижче плюс восьми. Втім, уже найближчими днями синоптики прогнозують мороз. Можливо, він змусить городян платити. А керівництву міста і тепломережі нині загрожує кримінальна справа.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас