Україна стоїть на вершині списку країн-претендентів у СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стоїть на вершині списку країн-претендентів у СОТ

Казна та Політика
299
Прем'єр-міністр Віктор Янукович прогнозує вступ України у СОТ до липня. Про це він заявив у своєму виступі перед міністрами на ланчі, організованому Віктором Пінчуком у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.
"Я сподіваюся, що ми зробимо цей вдалий фініш до середини року", - сказав Янукович. Він відзначив успіхи уряду в переговірному процесі щодо вступу України у СОТ.
"Саме мій уряд за 3 місяці майже завершило процес вступу у СОТ", - сказав прем'єр.
Як повідомив прес-секретар прем'єр-міністра Деніс Іванеску, на зустрічі української делегації з генеральним директором СОТ Паскалем Ламі останній відзначив, що Україна стоїть на вершині списку з 23 країн-претендентів на вступ у СОТ.
Ламі також відзначив, що проблеми, що залишилися, є невеликими і не затягнуть процес вступу України в цю організацію.У свою чергу, Янукович запросив Ламі в Україну для підписання договору про вступ України у СОТ.
"Я хочу запросити вас на історичну подію - вступ України у СОТ, щоб ви прибули в Київ і підписали угоду на українській землі", - процитував Іванеску Януковича.
Перший заступник керівника Секретаріату Президента, представник Президента в Кабінеті міністрів Арсеній Яценюк також підтвердив журналістам прогноз щодо вступу України у СОТ до середини літа. Він також додав, що швидше за все це відбудеться синхронно з Росією.
Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Віктор Янукович перебуває із триденним візитом у Швейцарії для участі у Всесвітньому економічному форумі.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас