Мінфін оприлюднив спрощений порядок відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін оприлюднив спрощений порядок відшкодування ПДВ

Казна та Політика
790
Мінфін України оприлюднив проект постанови Кабміну про впровадження спрощеного порядку відшкодування ПДВ.
Проект документа розміщений на офіційному сайті міністерства.
Метою проекту постанови є введення нової схеми повернення 20% податку окремої категорії платників, які відповідають певним критеріям. Урядовці-фінансисти відзначають, що використання спрощеного механізму повернення ПДВ скоротить обсяги невідшкодованого податку, поліпшить інвестиційний клімат в Україні і фінансовий стан самих підприємств.
Зокрема, дію нової схеми повернення ПДВ пошириться на суб'єктів господарювання, обсяги експортних операцій яких за рік становили не менш 100 млн грн., зовнішні поставки власної продукції перевищують 60% за рік, залишкова балансова вартість основних фондів претендента на відшкодування ПДВ повинна перевищувати суму податку, заявлену до відшкодування за 12 попередніх календарних місяців. Перелік платників, на яких поширюється дія цієї постанови, затверджує уряд.
Державна податкова адміністрація України (ДПА) буде зобов'язана відшкодувати ПДВ протягом 40 днів за підсумками невиїзної податкової перевірки підприємства.
Термін дії нормативного акту - до прийняття та набуття чинності Податкового кодексу України.
Як повідомлялося, 29 грудня 2006 р. Президент України Віктор Ющенко доручив Кабміну розробити і затвердити до 20 січня 2007 р. спрощений порядок відшкодування ПДВ. До 1 лютого 2007 р. повинен бути затверджений список платників ПДВ, які відповідають критеріям сумлінних.
28 грудня 2006 р. Ющенко Указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 15 грудня 2006 р. про реформування системи адміністрування ПДВ, у т.ч. введенні штрафів за порушення граничних строків відшкодування податку та відповідальність органа державної влади і посадових осіб, із чиєї вини це відбулося.
Обсяг відшкодування ПДВ у 2006 р. в Україні перевищив 15 млрд грн. При цьому загальна сума невідшкодованого податку цей період виросла на 2,5 млрд грн. і перевищила 6 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас