Emfesz має намір побудувати в Угорщині електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Emfesz має намір побудувати в Угорщині електростанцію

Енергетика
92
Угорська компанія Emfesz Kft. має намір побудувати парогазову електростанцію в складі шести блоків сумарною потужністю 2400 Мвт на північному сході Угорщини поблизу угорсько-українського кордону.
Як повідомив прес-секретар Emfesz Борис Шестаков у п'ятницю, перша черга припускає будівництво двох блоків потужністю до 400 Мвт кожний. Спорудження станції може початися у 2008 році, а введення в експлуатацію перших двох енергоблоків - у 2011-м, уточнив він.
Вартість будівництва всіх шести енергоблоків оцінюється у EUR1,6 млрд. Emfesz, за словами Шестакова, уже одержала пропозиції від декількох британських банків про участь у проекті. Засновники компанії також візьмуть часткову участь у фінансуванні проекту, відзначив прес-секретар Emfesz.
Шестаков також повідомив, що компанія спробує знайти профільного інвестора для реалізації проекту. "Ми зараз займаємося пошуками партнера з досвідом будівництва і експлуатації подібних об'єктів", - сказав він.
Emfesz, за словами представника компанії, уже направила угорським державним відомствам запити з метою одержання дозволів на будівництво електростанції.
Emfesz створена в 2003 році українцем Дмитром Фірташем, що є співзасновником компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія), що з 2006 року є єдиним постачальником природного газу в Україну.
Держпідприємство "Укрінтеренерго" з 3 січня 2007 року поставляє Emfesz українську електроенергію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас